3. Příběh: The Legendary Storyteller

Takže ty jsi dokončil Shroudbreaker a Cursed Rouge příběh?
To znamená, že jsi získal artefakt Shroudbreakera od kapitánky Briggsy, ale furt ti chybí několik kamenů k dokončení tohoto artefaktu.

Kapitánka Briggsy věděla, kde najít tyto kameny, ale už ti to neřekne. Aspoň ne sama od sebe.

Tento návod by ti měl pomoc lépe pochopit fragmenty vzpomínek ve formě deníků někoho, kdo Briggsy : Tasha. Barmanka na Ancient Spire Outpostu, kam Briggsy často chodila.

Krok 1 : Začátek příběhu

Vypluj se na Ancient Spire Outpost. Vydej se do hospody a navštiv Tashu. Na jejím pultu uvidíš knížku pro Legendary Storyteller příběh. Po tom co ty a tvoje posádka zahlasujete na knížku, zastavte se na chvíli. Tasha vám poví trochu víc o knížce, kterou jsi právě dostal.

Zjistíš že když byla Tasha malá Briggsy chodila do hospody a povídala Tashe její dobrodružné příběhy. Fascinovaná Tasha namalovala rekreace příběhů, které slyšela. Tasha ti teď dává její dětské malůvky aby ti pomohly najít nějaké zbytky po Briggsy. Briggsy si nikdy nemyslela že by ji dítě vzalo vážně s těmi příběhy. Ale teď tě vedou k chybějícímu kameni Shroudbreakera.

Krok 2: Najdi Chalice Key, Crown Key a Briggsynu truhlu

Tato knížka přichází se třemi různými příběhy. Každý tě dovede k jednomu z itemů : Chalice Key, Crown Key a Briggsyna truhla

Tady máš návod jak vyřešit tyto příběhy.

Smallest Boat

Ačkoliv není jisté, kde toto dobrodružství začíná, tak víme, že vede na Golden Sands Outpost a pak na North. Severně od Golden Sands uvidíš 2 velké kameny, kterými když propluješ a budeš pokračovat, tak uvidíš Sanctuary outpost na levo. Zamiř přímo na Lone Cove

Jeď na Lone Cove

Zamiř na North West stranu ostrova. Ve výšce vody se nachází jeskyně doprovázená temným průchodem. Nakonci najdeš menší skrýš, ve které najdeš zničenou rowboatu. Kopni přímo před ní a narazíš na jeden ze tří itemů.

Fish Friends

Rybí přátelé tě dovenou na ostrov jménem: Mermaid’s Hideaway.

Musíš kopat na vrcholu nejsevernějšího sloupu ostrova.Dostaň se tam kanoném. Pokud umíš sword charge, použij ten.

Pomocný malý tip: můžeš také použít palmové stromy jako opěradlo abys ses ochránil před přestřelením

Najdeš zde jeden ze tří questových předmětů. Neměl by si mít problém s vykopáním, jelikož tam není moc místa ke kopání.

Treasure Adventure

Toto dobrodružství začíná na Dagger Tooth. Odtud Briggsy vyplula na Shipwreck Bay.

Nakonec tě cesta zavede až na neoznačený ostrov K-9, kde se musíš potopit ve středu a najít blýsknoucí se poklad.

Baddies Attack

Baddies Attack tě vezme na Ancient Isles. Na jih od Discovery Ridge a Plunder Valley je malý ostrov, jehož krajina je dominována velkým vrakem lodi: Old Salt Atoll. Kopej pod vrakem lodní přídi. Zde najdeš jeden ze tří itemů

Naughty Man

Tento příběh je trochu odlišný od ostatních. Začíná s lokací pokladu který tě zavede zpět na Galleon’s Grave.
Příběh následuje opačně použitím kompasu-od Galleon’s grave, odtud můžeš sledovat příběh na západ, kde Briggsy má drink v hospodě zvané Snake Pit. Tohle je hospoda na Dagger Tooth.
Odtud zpět na Old Faithful Isle, kde to vypadá že se kouká na západ na její poklad aby si byla jistá že je v bezpečí. Ostrov, na který se kouká je Scurvy Isle. Kopej vedle malého kamene na východ abys vykopal jeden ze tří quest itemů.

Monster Hunting

Ačkoli tento příběh začína na Ancient Isles tak skončí v The Wilds. Stojíc na vrcholu Ancient Spire když se podíváš na Sever udivíš formaci kamenů z obrázku. Vypadá to že Briggsy vyplula skrz kamenou formaci pokračujíc toutou trajektorií dokud nedoplul na Crook’s Hollow. Odtud spatřila ostrov v dálce se třemi věžmi. To je Crooked Masts.

Vydej se na Crooked Masts. Najdi tam příď vraku lodi co vykukuje z vody na South West stranu ostrova. Potop se do vraku lodi a zde najdeš poklad

Monster Island

V Sea of Thieves když slyšíš slovo “monstrum” většinou si vzpomeneš na krakena nebo megalodona. Ale teď se bavíme o jiném monstru.

Na South West od Ancient Spire je velký ostrov se stejně velkým otevřením-dostatečně velkým na to aby se tam vešla loď: Thieves’ Haven.

Zapluj dovnitř Thieves’ Haven uvidíš vrak lodi. Pokud vylezeš na hlavní stožár vraku uvidíš další žebřík, který vede nahoru. Až vylezeš nahoru měl bys vidět vodopád,běž k vodopádu a pak vyraž na ten malý kopeček, který je za vodopádem. Tady uvidíš “tři kolosální hlavy”. Kopni přímo před sochu a najdeš zde jeden ze tří quest itemů.

Scary Friends

Ačkoli se můžeš vydat přímo za pokladem tak tady se vyplatí sledovat její cestu, ve které si hraje s jejími Kraken kamarády.

Když se zamyšlíš o tom jaký ostrov má nejvíce Kraken kostí, tak to nebude trvat dlouho než si uvědomíš že se příběh dostane na Kraken’s Fall.

Předmět o kterém se bavíme není vlastně zahrabán. Tvůj quest item se schovává na vrcholku North pláže. Vyskoč na kostlivce a běž po jeho páteři a za chvíli uvidíš svůj poklad.

Windy Wings

Je tu jeden ostrov známý proto že má mnoho ptačích soch: Plunder Valley.

Malůvky ukazují dobrodruha co doplul na ostrov a pronásledoval námořníka nahoru na vrchol ostrova.

Předmět, který potřebuješ, najdeš na vrcholku Plunder Valley. Zde je cesta, která tě zavede k velké ptačí soše, ale těsně předtím je kostlivec ležící v trávě. Je to kostlivec pronásledovaného námořníka ? Možná ano. Poklad leží přímo vedle tohoto kostlivce.

Birthday Party

Obklopen Lagoon of Whispers, Sailors Knot, a Twin Groves je velký ostrov s rozpadlýma domkama: Wanderers Refuge.

Vypadá to že tato obydlí stála, když Briggsy slavila její narozeniny na tomto ostrově. Ačkoli budovy již zde nejsou, voda kterou vidíte na obrázku je zde stále.

Od studny se vydej přímo na kopec a najdi místo mezi dvěma palmami s lucernami. Začni kopat mezi nima.

Rescue Mission

S mnoha jeskyněmi skrz celým ostrovem ať už nízko nebo vysoko je tu ostrov zvaný Crook’s Hollow.

Vydej se na prostřední stupeň ostrova a potom se vydej na South ostrova. Na útesu, který se tyčí na pláž, tak skrývá dva mosty za sebou. Na západní straně těchto mostů bude zakopaný předmět, který hledáš.

Krok 3: Vykopej Ancient Crown

Použij prkno dřeva, které si našel v Briggsině truhle a najdeš finální předmět v tvém úkolu. Prkno dřeva má díry, které pasují na určité časti ostrovů.

Otočením prkna uvidíš koordinace které ti určí ostrov na mapě. Na ten určitý ostrov vypluj.

Poté použij dřevo přesně aby pasovalo do určité části ostrova.

Mermaid’s Hideaway

Pokud tě prkno zavede na Mermaid’s Hideaway musíš se vydat k jezírku a namířit s prknem přímo na kamenný sloup a kamenou formaci v jezírku. Po tom co to správně namíříš malý výkus na rohu prkna tě zavede na místo, kde začít kopat.

Discovery Ridge

Pokd tě prkno zavede na Discovery Ridge, musíš se vydat na malé souostroví na West. Zde je vrak lodi a pokud prkno dobře namíříš, tak ti to ukáže místo, kde začneš kopat.

Smuggler’s Bay

Pokud tě prkno zavede na Smuggler’s Bay, tak se musíš vydat na pláž kde si stoupneš před rozbitou loďku a najdeš ten správný úhel. Prkno ti ukáže, kde kopat.

Plunder Valley

Pokud tě prkno zavede na Plunder Valley, musíš namířit prknem na Orlí kamenou formaci na West pláži. Poté co najdeš to správné místo a úhel, tak ti prkno ukáže místo kde máš kopnout.

Cannon Cove

Pokud tě prkno zavede na Cannon Cove, tak musíš jít na North West pláž a namířit prkno tak, aby zabralo veliký útes nalevo a kameny na pláži na pravo. Výřez dole vlevo je místo, kde máš kopnout.

Lone Cove

Pokud tě prkno zavede na Lone Cove, musíš najít na ostrově dva stojící balvany. Musíš stát na S-SW a najít správný úhel.Prkno ti poté ukáže, kde kopnout.

Marauder’s Arch

Pokud tě prkno zavede na Marauder’s Arch, tak je to co hledáš na SW straně ostrova. Musíš prkno dát do stejné lajny s nejvyšším balvanem ostrova a ještě jedním balvanem nedaleko. Potom ti prkno ukáže kde kopnout.

Shipwreck Bay

Pokud tě prkno zavede na Shipwreck Bay, tak se musíš postavit na malý ostrůvek na SW a namířit na předek lodi a útes ostrova. Prkno ti pak ukáže, kde kopnout.

Kraken’s Fall

Pokud tě prkno zavede na Kraken’s Fall, tak musíš jít na NW pláž a zde dát prkno tak, aby bylo přesně s vrakem lodi. Poté začni kopat tam kde ti ukáže.

Shark Bait Cove 

Pokud tě prkno zavede na Shark Bait Cove, tak najdi žraločí sochu na prostředku ostrova ve vodě a najdi správný úhel. Prkno ti ukáže kde zabořit lopatu.

Vykopání Ancient Crown ti odemkne commendation Tasha’s Dream

Krok 4: Vrať se k Tashe

S Ancient Crown se vrať zpátky na Ancient Spire Outpost a dej korunu Tashe v hospodě. Tím dokončíš tento příběh.

Gratulace k dokončení příběhové mise. Nyní běž prozkoumat další části příběhu co tě zavedou až k Shores Of Gold.

Lokace deníků

Pokud chceš mít 100% hotový tento příběh, tak musíš najít všech 5 deníků. Připravili jsme ti tu návod, jak je najít!